tisdag 24 januari 2012

Renovering av vardagen

Snackade just med en vän som ännu för en månad sedan var sjukledig pga utbrändhet och sömnstörningar.
Nu berättade han att han "renoverat sin vardag" och genom det helt enkelt "städat undan" symptomen. Han har stabiliserat sin dygnsrytm och stiger upp klockan 06.00 varje moron - oberoende av vad det står i kalendern. Dessutom har han ändrat på sina matvanor och äter med 3-4 timmars mellanrum (vilket jag också borde gjora..). Detta för med sig att han börjar sin dag i lugn och ro, är effektivare på jobbet eftersom blodsockret och energin är stabilare, och får sömn samtidigt varje kväll.

Här behövdes ingen coaching, inga mediciner, inga trollkonster, inget konstigt alls! Utan bara en insikt om att en förändring måste ske. En del-trigger (antagligen en mycket liten sådan, men ändå) för denhär förändringen var mina anteckningar från en föreläsning förra hösten. "Det är en skillnad på att söka och försöka uppnå tillfällig lättnad och på att förändra något påriktigt."

Han ändrade på något påriktigt och bevisade därmed skillnaden. Kanske det var ett tillräckligt inspirerande exempel för att även få mig att fundera på detdär med mina matvanor...?

Tack :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar