måndag 17 oktober 2011

Riga och bakgrund - äntligen!

Riga blev på alla plan mera lyckat än vad jag nånsin hade tänkt mig! Tänkte att det sku bli mycket fest, shopping och semi ytliga diskussioner om jobb och sånt och lite spa-juttun. Och det blev det ju såklart, men dessutom blev det jätte givande och djupa timlånga diskussioner om just precis allt dethär jag grubblat på senaste tiden och allt dethär jag skriver om här. Kan inte fatta att jag plötsligt var på en resa med helt liksinnade människor som grubblat på samma saker, läst samma böcker och som jag kunde tala med om allt dethär and then some och hela tiden känna mig förstådd och känna ivern växa. Börjar verkligen tro på vetovoiman laki :) Plötsligt träffar jag folk helt överallt som delar mina tankar och värderingar. Who would have thought?

Och utöver det så var det mycket yrande, festande, säätände, skrattande, minikjolar, kloackskor, god mat etc.

Helt perfekt!

Men nu till dendär bakgrunden - vill absolut dokumentera den så att jag sedan som gammal vet hur det gick till när jag lite ändrade riktning. Eller rättare sagt, hittade en riktning :) Det blir knappast hemst detaljerat, men i stora drag är bättre än ingenting!

Har ju alltid vetat att det kännats som om jag traskat omkring i lite fel storleks skor. Eller åtmisntone lite obekväma skor. Har funderat mycket på att jag känner att jag inte kan leva livet genom att endast ta hand om mig själv, utan det måste finnas en balans och jag och mitt görande ska även påverka andra positivt. Har provat på lite välgörenhet och att göra goda gärningar varje dag etc, men har ofta igen hittat mig i en situation där jag inte hunnit hålla på med välgörenhet eller annat liknande som skulle ha hämtat med sig den balans i livet jag behöver för att må bra. Känner att jag måste konkret bidra till andras välmående för att själv kunna må bra.

Året före jag blev gravid jobbade jag relativt sett på tok för mycket och hann aldrig stanna upp och fundera på ifall jag gjorde rätt saker. Gör jag det JAG vill eller det jag tror att förväntas av mig? Studerade jag det JAG ville eller det jag trodde förväntades av mig? Vem hade muuten planterat den trosföreställningen i mig att hanken o poli var enda alternativen och alla andra var losers??? Att högskole-examen är bättre än någon annan skolning?? JEEESUS! Det är ju en av orsaken att jag gått i fel skor hela (vuxna) livet!


Anyway, så var det ju hela tiden klart att jag hade hoppat på fel tåg och efter det är ju alla stationer fel. Först när Ebba föddes fattade jag att hoppa av det tåget. Eller jag var tvungen att hoppa av. Och MAAAAN vad jag blev överraskad när ja plötsligt stannade upp och hörde mina egna tankar. Dom (mina djupaste tankar) hade jag nog inte hört eller lyssnat på på evigheter.


En dag satt jag hos mamma och läste en juttu om life coaching i en Anna-tidning och det sa klick nånstans. Googlade frenetiskt när jag kom hem och inom några veckor hade jag läst några böcker om positiv psykologi, gjort övningar och ansökt om att få börja studera life coaching här: www.namaste.fi. Antagligen bästa beslutet i mitt liv :) Valde den skolningen eftersom jag fattade att jag måste öka på min självkännedom före jag kan hjälpa nån annan här i världen.


Kursen började i Februari 2011 and the rest is History :) Träffade liksinnade, härliga människor, studerade intensivt hela tiden jag hade möjlighet, filk med liknande intressen började ploppa upp här och där och det kändes som om jag äntligen var på rätt tåg. Började dessutom i god tid lobba för att på något sätt göra min nya kunskap och mitt nya intresseområde till en del av min roll på jobbet.


Redan före jag började jobba igen i September 2011 så hade jag anmält mig till NLP kursen i slutet av September. På jobbet gick jag direkt med i vårt well-being team där jag nu är aktiv som communications specialist och ska dessutom dra två föreläsningar nu på hösten (och hoppeligen även på våren). Dessutom så fick jag fler bevis på att vetovoiman laki fungerar. Hade funderat mycket på vad jag sku villa göra på jobbet och även vad jag inte sku villa. Och 2,5 veckor efter att jag börjader jobba fick jag en drömroll (får använda mina nya kunskaper och även utveckla mina tidigare kunskaper) hos en drömkund (Corporate citizenship arbete - m.a.o PRO BONO jobb) som jag kommer att jobba med åtminstone till jul och kanske t.o.m längre. Drt fyller precis alla mina kriterier om vad jag ville hålla på med. Ganska amazing.


Förutom såndäna konkreta saker har andra saker också hänt, bl.a:
  • Mitt livs största energiasyöppö som ätit av mina resurser i ca 30 år har neutraliserats och blivit något positivt. Orsaken till detta var att jag i ett kritiskt ögonblick agerade enligt mina nya kunskaper.
  • Har bättre förhållande med alla mina familjemedlemmar
  • Lyssnar bättre
  • Mår bättre fysiskt och psykiskt
  • Prioriterar bättre (nog för att jag har lite svårigheter med dethär eftersom jag är så ivrig och kanske ofta prioriterar fel t.ex. hemma)
  • Har nya, intressanta tankar varje dag!
  • Livet känns meningsfullare (inte för att det sku ha kännats meningslöst tidigare, men det är nog betydligt rikare nu!)
Knappast sku det ha varit en stor katastrof ifall att jag aldrig skulle ha vaknat upp och fattat att jag är på fel tåg. Men jag är verkligen tacksam att jag gjorde det eftersom jag tror att jag på dethär tåget kan vara en bättre medmänniska, bidra till människors välmående och överhuvudtaget åstadkomma saker som jag själv anser vara viktiga. Har nog en bit att gå, men nånstans måste man ju börja och bättre sent än aldrig!

Sådär, nu har jag kort beskrivit hur det gick till när jag hoppade av tåget jag suttit på i åratal och hoppadepå ett helt annat tåg. Vet int helt ännu vart det är påväg, men månne det inte klarnar? Och dessutom så räcker det just nu att jag vet nästa station.

Tacktack :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar