torsdag 9 maj 2013

Stora frågor



Vi funderade mycket på intuition förra måndagen på kursen. Stora frågor: Hur skiljer man på intuition och tankar som föds som resultat av yttre stimuli? Hur kan man lita på intuitionen? Vad ska man göra om man byggt upp sitt liv genom att inte lyssna på sin intuition och sedan märker att för att vara sin intuition trogen borde man skala bort allt och börja helt från början? Är det inte lättare att bara fortsätta leva såsom man gjort dittills? Har människor som inte funderar på sådanahär saker det lättare? Är de trogna sin intuition eller har de med stor framgång tystat ner den? Vad händer om den någon dag sedan lyckas skrika till så högt att man inte kan låta bli att höra? Kan man förklara bort det hela och tysta ner den igen? Eller blir den kvar och spökar? Vad är konsekvensen om man inte lever sitt liv enligt den? Vad är konsekvensen om man lever sitt liv enligt den? Hur mycket påverkar samhällets moraliska och etiska regler intuitionen?

Verkligen stora frågor alla dedär. Vad som slog mig mitt i diskussionen var följande:

Vi vill ofta outsource:a våra beslut eftersom vi inte vill vara ansvariga för konsekvenserna. M.a.o. vill vi outsource:a ansvaret för våra beslut och kanske därför inte lyssnar på dendär intuitionen utan istället på en massa olika åsikter runtomkring oss.

Detdär med ansvar (accountability) talades det mycket om i coaching skolningarna som jag var med och levererade på jobbet. Att lyckas med en personlig förändring kräver att man verkligen aktivt själv tar ansvaret för resultatet. I den miljön jag jobbar i tar vi hela tiden ansvaret för att leverera projekt till kunden och jag kan bara tänka mig vilka under samma människor skulle få till stånd med sig själva om de ens skulle allokera hälften av den beslutsamheten som dom ägnar kundprojekten på sig själv. Ansvarskänslan tycks vara starkare när någon outsource:at den åt en... Eller då man sagt något högt, så tala gärna om dina målsättningar med alla som vill och orkar lyssna!

Dags att lyssna på intuitionen och därmed insource:a ansvaret för våra egna beslut? Ju snabbare desto bättre!

Tack :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar